Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po - Pa 7:30 - 17:00
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
12.04.2020
Tryskové vysoušeče rukou Jet Dryer
Revoluční technologie sušení rukou Tryskové bezdotykové vysoušeče rukou Jet Dryer jsme na trh uvedli v roce 2009 se snahou o zásadní revoluci ve zp... číst celé
08.04.2020
7 faktů o drtiči kuchyňského odpadu
         1. Čistá kuchyně To je pro většinu uživatelů ten největší benefit, který drtič odpadů přináší. Bez drtiče se pochopitelně dá žít, ale jakm... číst celé
08.04.2020
Drtiče kuchyňských zbytků a životní prostředí
V EU se ročně z recykluje pouhých 30% všech vyprodukovaných odpadů, 27% končí ve spalovnách, 25% se odváží na skládky a pouhých 17% se kompostuje. P... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. Novinky
  3. Jak vakuovat
Jak vakuovat
26.03.2020

DŮLEŽITÉ BODY K ZAPAMATOVÁNÍ

Aby bylo zaručeno optimální uchování potravin a zajištěna bezchybná hygiena, je nutné se řídit následujícími pravidly:

• Umyjte si důkladně ruce a očistěte všechno náčiní a povrchy, které budete při manipulaci s potravinami a vakuovém balení používat.

• Pokud je to možné, mějte při zacházení s potravinami rukavice

• Potraviny, které rychle podléhají zkáze, vložte do ledničky nebo mrazničky okamžitě po zabalení. V ledničce nebo mrazničce pak udržujte stálou teplotu. Neponechávejte tyto potraviny při pokojové teplotě po dlouhou dobu.

• Nádoby s vakuově balenými potravinami vložte opatrně do ledničky nebo mrazničky, aby došlo k jejich rychlému zchlazení na nízkou teplotu.

• Potraviny, které byly původně uchovány v konzervách nebo byly vakuově balené již ve výrobně, je možné po jejich otevření znovu vakuově zabalit. Řiďte se instrukcemi pro chlazení potravin po jejich rozbalení a po jejich opětovném vakuovém zabalení je co nejdříve umístěte do ledničky nebo mrazničky.

• Potraviny prodávané v obalu musí být vždy konzumovány do data spotřeby uvedeného na originálním balení.

• Nerozmrazujte potraviny ve vařící vodě nebo s použitím jiných zdrojů tepla, pokud se nejedná o tekutiny (polévky, šťávy, atd.)

• Vakuové balení prodlužuje životnost sušených potravin. Potraviny s vysokým obsahem tuku mají sklon žluknout v důsledku působení kyslíku a tepla. Vakuové balení prodlužuje životnost potravin jako jsou ořechy, oříšky, kokosové ořechy a výrobky z obilovin. Skladujte je na chladném a tmavém místě.

• Vakuové balení prodlouží životnost ovoce a zeleniny, jako například banánů, jablek, a brambor, pouze v případě, že byly před vakuovým balením oloupány.

• Křehké a k poškození náchylné potraviny (jako jsou např. ryby, jahody, maliny, ostružiny, borůvky, atd.) musí být před vakuovým balením předmraženy a po zabalení uchovávány v mrazničce.

• Zelenina jako je například brokolice, květák a zelí, pokud je vakuově balena v syrovém stavu pro uchování v mrazničce, vylučuje plyny. Před vakuovým balením ji proto povařte a zmrazte.

 

 

BLOG
Kontakt
Gastro Že-Ho servis
Pavel Horský
Po - Pa 7:30 - 17:00
Gastro ŽE-HO 2019. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz