Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po - Pa 7:30 - 17:00
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
26.03.2020
Jak vakuovat
DŮLEŽITÉ BODY K ZAPAMATOVÁNÍAby bylo zaručeno optimální uchování potravin a zajištěna bezchybná hygiena, je nutné se řídit následujícími pravidly: • ... číst celé
07.11.2019
Péče a údržba nerezových materiálů a povrchů
Ano správně, i nerez potřebuje svou údržbu a vhodné zacházení :) Při nesprávném výběru jakosti nerezové oceli, po nesprávné montáži nebo nedostatečné... číst celé
04.11.2019
Předváděcí vaření na konvektomatu Rational
Jsme především firma, která se stará  nejen prodej nové profesionální technologie, ale hlavně o Váš bezproblémový chod Vašeho provozu a proto se snaží... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Akční nabídky 2020

 

  1. Úvod
  2. Novinky
  3. Jak vakuovat
Jak vakuovat
26.03.2020

DŮLEŽITÉ BODY K ZAPAMATOVÁNÍ

Aby bylo zaručeno optimální uchování potravin a zajištěna bezchybná hygiena, je nutné se řídit následujícími pravidly:

• Umyjte si důkladně ruce a očistěte všechno náčiní a povrchy, které budete při manipulaci s potravinami a vakuovém balení používat.

• Pokud je to možné, mějte při zacházení s potravinami rukavice

• Potraviny, které rychle podléhají zkáze, vložte do ledničky nebo mrazničky okamžitě po zabalení. V ledničce nebo mrazničce pak udržujte stálou teplotu. Neponechávejte tyto potraviny při pokojové teplotě po dlouhou dobu.

• Nádoby s vakuově balenými potravinami vložte opatrně do ledničky nebo mrazničky, aby došlo k jejich rychlému zchlazení na nízkou teplotu.

• Potraviny, které byly původně uchovány v konzervách nebo byly vakuově balené již ve výrobně, je možné po jejich otevření znovu vakuově zabalit. Řiďte se instrukcemi pro chlazení potravin po jejich rozbalení a po jejich opětovném vakuovém zabalení je co nejdříve umístěte do ledničky nebo mrazničky.

• Potraviny prodávané v obalu musí být vždy konzumovány do data spotřeby uvedeného na originálním balení.

• Nerozmrazujte potraviny ve vařící vodě nebo s použitím jiných zdrojů tepla, pokud se nejedná o tekutiny (polévky, šťávy, atd.)

• Vakuové balení prodlužuje životnost sušených potravin. Potraviny s vysokým obsahem tuku mají sklon žluknout v důsledku působení kyslíku a tepla. Vakuové balení prodlužuje životnost potravin jako jsou ořechy, oříšky, kokosové ořechy a výrobky z obilovin. Skladujte je na chladném a tmavém místě.

• Vakuové balení prodlouží životnost ovoce a zeleniny, jako například banánů, jablek, a brambor, pouze v případě, že byly před vakuovým balením oloupány.

• Křehké a k poškození náchylné potraviny (jako jsou např. ryby, jahody, maliny, ostružiny, borůvky, atd.) musí být před vakuovým balením předmraženy a po zabalení uchovávány v mrazničce.

• Zelenina jako je například brokolice, květák a zelí, pokud je vakuově balena v syrovém stavu pro uchování v mrazničce, vylučuje plyny. Před vakuovým balením ji proto povařte a zmrazte.

 

Užitečné odkazy

OBCHOD: 777 334 890

SERVIS: 777 800 898

BLOG
Kontakt
Gastro Že-Ho servis
Pavel Horský
Po - Pa 7:30 - 17:00
Gastro Že-Ho 2019. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.